Afscheid van de zwemsport, maar…

Een fijn eerbetoon in Sportweekend en lovende woorden van Ruben Van Gucht op Zondagavond. Dan weet je dat je iets betekent hebt in de Belgische sportwereld. Nu is het dus echt zover, na een zwemcarrière van 16 jaar hangt de Speedo van Kimberly Buys definitief aan de haak.

Samen met Fanny heeft ze de Belgische eer hooggehouden in het vrouwenzwemmen. Nu mag Fanny en de jonge lichting de fakkel overnemen. Valentine, Roos en hopelijk nog vele anderen weten wat hun te doen staat. Ze hebben alleszins een uitstekend voorbeeld, zowel qua prestaties als qua uitstraling.

De prestaties van Kimberly zijn bij het grote publiek, buiten de zwemwereld, altijd onderbelicht gebleven. Wegens in de schaduw van een aantal anderen. Tot het moment in Glasgow. De bronzen medaille op een EK, 50m bad. Ik durf te vermoeden dat die medaille één van de hoogtepunten van je zwemcarrière is. De stralende glimlach op de podiumfoto verleidde me ertoe om deze onverwijld op de BRABO website te publiceren. Het heeft BRABO nog bijna een rechtszaak gekost wegens portretrechten. Dat blijft bij natuurlijk.

Nu, een erelijst kan je, mits behoorlijk wat aanleg en stevig trainen, nog wel bij elkaar krijgen. Maar wat me het meest bijblijft, is dat geen enkele vraag, geen enkele foto of selfie van een kind of zwemmer je teveel waren. Of samen de podiumceremonie begeleiden op de ADSR. Altijd met de glimlach, altijd met plezier om die kinderen even een leuk moment te bezorgen. Altijd klaar voor een uitleg aan een journalist of medewerker. En dat Kimberly, is persoonlijkheid. Dat kan je niet trainen noch faken, dat heb je en dat zal een belangrijke troef zijn voor de rest van je leven.

En dan, afscheid van de zwemsport, maar… niet van de zwemwereld. Want als BRABO zijn we verheugd dat we op de ervaring van Kimberly kunnen blijven rekenen! Ze wordt deeltijds assistent van Stijn en mogelijks zal ze binnen BRABO ook een plaats krijgen binnen de omkadering van de jeugdselecties. Bijzonder goed nieuws.

Nogmaals bedankt Kimberly voor de hele fijne sportieve momenten die je ons allemaal bezorgd hebt. En veel succes in die andere carrière!