Seba De Meulemeester en Lorenz Weiremans uitblinkers
in estafetteploeg 4x200m crawl

De totaal verjongde estafetteploeg van de 4×200 m crawl strandde met een chrono van 7:18.75 seconden op een tiende plaats en bleef dus verstoken van de finale maar de BRABO-zwemmers Seba De Meulemeester en Lorenz Weiremans, respectievelijk start- en slotzwemmer, hadden zich niets te verwijten. Seba tikte aan 1:49.15 en liet zo Alexandre Marcourt in derde positie het water inspringen. Die moest echter de rol lossen met een tijd van 1:51.25 en ook Thomas Thijs kon met zijn 1:49.67 het tij niet echt doen keren. Lorenz breidde er met een 1:48.68 toch nog een mooi slot aan. De 7:18.75 was echter meer dan drie seconden te traag om de finale te halen.

Seba zwom als startzwemmer een persoonlijk record want hij was 26 honderdsten sneller dan op 6 april van dit jaar op de Open Swim van Stockholm. “En daar ben ik uiteraard tevreden mee”, reageerde hij in de mixed zone van het Tollcross Swimming Centre. “Ik bracht het team daarmee in de vooropgestelde goede uitgangspositie en dat stemde mij nog meer tevreden. Ik voelde immers wel die verantwoordelijkheid ten aanzien van mijn ploegmakkers om hen niet te ontgoochelen. Ik heb tot de laatste meters alles gegeven dat in mij zat omdat ik mij verplicht voelde het team te inspireren hetzelfde te doen. Ik mag terugblikken op een heel constante race en ook dat doet mij de toekomst voor deze estafetteploeg rooskleurig tegemoet zijn”.

“De keuze om mij als slotzwemmer uit te spelen was niet zo moeilijk omdat ik deze rol al een keer met succes op mij nam op het WK klein bad in het Canadese Windsor”, vulde Lorenz aan. “Het ging andermaal goed en met mijn tijd van 1:48.68 ben ik best tevreden. De omstandigheden waren echt niet goed want de golven pletsten constant op mij omdat mijn tegenstrevers in de banen naast mij een meter of vijf voor mij zwommen. Zonder die golfslagen zat er nog een betere tijd in. Ik heb mij geenszins laten beïnvloeden door de minder gunstige uitgangspositie om met een achterstand op de voorlaatste het water in te moeten. Ik heb mij vooral opgetrokken aan de prima prestatie van Seba en dat was voor mij de inspiratie om op zijn minst even goed te zijn. Jammer genoeg volstond dit niet voor een plaats in de finale. Daarvoor moet je met vier top zijn en dat was vandaag niet het geval. Zonder twijfel is dit voor ieder van ons een goede leerschool geweest. Wij moeten ons hier aan optrekken om volgend jaar op het Wereldkampioenschap een plaats in de Top 12 te verzilveren en ons zo te plaatsen voor de Olympische Spelen 2020 in Tokio”

Luc Wuyts