Lotte Goris bevestigt haar vorm in halve finale 200 crawl

Lotte Goris dook in de halve finale van de 200 m crawl een tweede keer op rij onder de 2:01 en dat stemde haar bijzonder tevreden. Zij klokte af op 2:00.69, goed voor een 15de plaats op dit EK.
“Het doel was om opnieuw onder de 2:01 te blijven en dat is prima gelukt”, lachte ze haar tevredenheid weg in de mixed van het Tollcross Swimming Centre van Glasgow. “Uiteraard had ik gehoopt om nog sneller te gaan dan de 2:00.34 van deze ochtend maar na deze dag ben ik bijzonder blij dat ik dit EK heb mogen mee maken. Mijn zwemcarrière zit terug op de rails. Mijn eerste doel is dit EK geweest maar nu mag ik ook al zeggen dat ik een persoonlijk succes geboekt heb op dit EK”.

“Twee keer in de buurt van mijn PR uitkomen, bewijst niet alleen dat de vorm er is maar geeft ook vertrouwen richting estafette van de 4×200 crawl van dinsdag”, vervolgde ze haar verhaal. “Normaal gezien moet ik daar dan ook goed voor de dag komen. Maar het moet altijd nog eerst gezwommen worden. Ik wil vooral met beide voetjes op de grond blijven. De voorbije twee jaren hebben mij geleerd dat dit heel belangrijk is”.
Of ze nu al droomt van het WK van volgend jaar? “Laten we eerst dinsdag afwachten. Laat ons zeggen dat we op schema zitten voor een mooi aflossingsverhaal maar we zullen het pas dinsdag weten of het een feit is. En volgend seizoen zullen we opnieuw moeten bewijzen dat we waard zijn om naar het WK te mogen. Ik ga er uiteraard alles voor doen maar iets is pas definitief als het definitief is”.

En toen wilde Lotte absoluut gaan uitzwemmen om niets aan het toeval over te laten!

Luc Wuyts