Kimberly Buys in halve finale 50 vlinderslag met nieuwe WK-limiet

Kimberly Buys toonde in de reeksen van de 50 m vlinderslag met een derde plaats in 25.80 s dat zij in topvorm is. Zij bleef immers niet alleen maar 1 tiende verwijderd van haar Belgisch record, dat ze vorig jaar op het WK in Boedapest zwom, maar haalde met de vingers in de neus de limiet voor het WK volgend jaar in het Zuid-Koreaanse Gwangju, die op 26.34 s werd gepind.

Toch was Kimberly niet helemaal tevreden over haar race: “Mijn aankomst was allesbehalve goed. Ik moet met Ronald eens bespreken hoe dat straks in de halve finale beter moet. Ofwel opteren we voor een slag meer onder water maar dat lijkt mij geen goeie want ik ben daar echt niet goed in ofwel moet ik meer snelheid maken waardoor ik wel perfect kan aantikken na mijn laatste slag. Zwaar til ik niet aan de gemaakte foutjes want die sluipen er toch in bij de eerste keer dat je een 50 zwemt. De series dienen in feite om na te gaan waar er bij gestuurd moet worden”.

Of ze het een voordeel vond om naast Ranomi Kromowidjojo te zwemmen? “Ik vind het helemaal niet leuk om naast haar van start te gaan. Zij is immers een heel goede onder water zwemster en het werkt een beetje demotiverend als je dat onderdeel zelf niet goed onder de knie hebt. Meestal moet ik op haar dan ook achtervolgen maar vandaag was dat niet het geval. Misschien een goed voorteken? Straks in de halve finale zullen we het weten”.

Luc Wuyts